EMOTIVNIM STATUSOM SE NASTAVNICI OPROSTILI OD ESADE

Spread the love

Jedno od naše djece zauvijek nas napusti. Bili smo ponosni na nju dok je bila naša učenica, prerano upisana, sićušna i nježna, a mudra i vrijedna, uvijek među najboljim…

Esada Okić, fotografkinja iz Tešnja preminula je u 25. godini života.

Još sinoć je objavljivala storije na svom Instagram profilu na kojem je prati više od 11 hiljada osoba, a danas je više nema, prenosi Hayat.ba.

Brojni prijatelji i poštovaoci njenog lika i djela se opraštaju od nje na društvenim mrežama, među njima i nastavnici osnovne škole koju je pohađala OŠ “Džemal Bijedić” Miljanovci. Status prenosimo u cjelosti:

Jedno od naše djece zauvijek nas napusti. Bili smo ponosni na nju dok je bila naša učenica, prerano upisana, sićušna i nježna, a mudra i vrijedna, uvijek među najboljim… Pratili smo sa ponosom i njen dalji put, školovanje preko medrese do fakulteta u Istanbulu, radovali se njenim uspjesima, koje je uvijek sa osmijehom nizala. Poput leptirića žurila je da popuni svoj prekratki život dobrim djelima. Onako kako smo uvijek bili ponosni i sretni zbog svega lijepog u Esadinom životu, danas smo tužni i teško nam je prihvatiti da je nema. Ostaće u srcima svojih nastavnika – stoji u statusu ove škole.

Eseda Okić je 2016. godine bila i gošća u Turskom predsjedništvu, kao predstavnica naše Bosne i Hercegovine.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat, ali se prema nezvaničnim informacijama navodi da joj je pozlilo, te da je iznenada umrla.