Ugledni bugojanski pekar otkrio. Evo kako nas truju u pekarama i šta rade od brašna:

AditiviUKruhovima Aditivi U Kruhovima pekare
Spread the love

Da bi hljeb savršeno izgledao koriste ove zabranjene kancerogene aditive

Česta je pojava raznih oboljenja koja su izraženija u zadnjih 20 godina, veliki broj karcinoma i drugih vrsta oboljenja.

Odlučili smo porazgovarati sa istaknutim bugojanskim pekarom koji je želio ostati anoniman jer ne želi samopromociju i ugrožavanje kolega već ovim putem alarmira javnost Bugojna, ali i BiH, i apeluje na kolege da razmisle kakav hljeb prave, piše “Bugojno danas“…

Pitali smo ga o vrstama hljebova, koji su zdraviji, koje ne treba jesti, vrši li iko kontrolu, a evo šta je otkrio:

“Jedemo napuhane hljebove koji su k’o baloni u koje se stavlja veliki broj nedozvoljenih aditiva što je u stranim zemljama strogo zabranjeno. Kod nas nema nikakve kontrole, u sadržaj hljeba se stavljaju nedozvoljene količine kancerogenih aditiva kako bi hljeb narastao što veći, da bi kupca na prvi pogled privukao što veći hljeb, a zapravo je prazan i lagan.

Kupujte tanje hljebove, koji ne izgledaju napuhano. Kod nas se prodaju najviše ti otrovni napuhani hljebovi. Šta mislite zašto je zadnjih godina izražen broj oboljelih od raznih karcinoma. Najveći uzrok su aditivi koji hrane klice u organizmu od kojih se karcinom hrani i napadne organizam koji na kraju podlegne jer se ne uspije izboriti sa otrovima.

Ja Vam kao pekar preporučujem da kući sebi zamješate hljeb, znat ćete šta jedete. Nikakvih kontrola nema što se tiče pekara, svako može staviti aditiva u sadržaj hljeba bez brige hoće li ga neko kontrolisati, dok se u stranim zemljama strogo kažnjava dodavanje aditiva iznad 0,02% koliko je dozvoljeno na količinu hljeba koja nije štetna za organizam.

U evropskim zemljama bi naši pekari krivično odgovarali. Naprimjer, neki bosanskohercegovački pekari uvoze brašno iz Mađarske kojem je istekao rok i ovdje prodaju vreću za 9 KM. To nema nigdje.”