Izvršen atentat na sina Ahmeda Deedata. Ljekari se bore za njegov život

Spread the love

Molimo Allaha da mu podari zdravlja i oporavak

Potrebne su dove, nakon atentata na Yusufa Deedata, pogodjen je u glavu, ljekari se bore za njegov zivot u ovom trenutku u Juznoj Africi.

Yusuf je da podsjetimo sin sejha Ahmeda Didata velikog hizmecara nase vjere.

Južnoafrički muslimanski aktivista i sin poznatog islamskog alima Ahmeda Deedata bori se za svoj život u bolnici nakon što je u srijedu upucan ispred suda u obalnom gradu Durban.

Policijski pukovnik Thembeka Mbele rekao je da je 65-godišnji Yousuf Deedat, sin šejha Ahmeda Deedata upucan u glavu dok je sa suprugom išao prema dvoru porodice Verulam na periferiji Durbana.

Mbele je rekao da je nepoznati napadač otvorio vatru, ranivši Deedata u glavu.

‘Yousuf je kritičnom je stanju i nalazi se u lokalnoj bolnici. Iako su njegove ozljede i dalje teške, nadamo se da će se Yousuf oporaviti’, navodi se u izjavi Deedatove porodica.

Šejh Ahmed Deedat je preselio na ahiret 2005. godine, bio je ugledni južnoafrički islamski misionar koji je ostao poznat po javnim raspravama sa evangeličkim kršćanima.

Šejh Deedat je bio poznat širom svijeta kao cijenjeni javni govornik i pisac koji je objavio nekoliko knjiga o islamu i kršćanstvu.

Njegov sin Yousuf poznati je aktivist zajednice i muslimanski učenjak u Durbanu. Policija je rekla da i dalje istražuje razlog njegovog pucanja.