Mlada tjerala mladoženju da izbaci staricu, a kada se saznalo ko je ona, svadba je otkazana i svima su se životi preokrenuli

Mlada Mladozenja Majka Ovo je priča u kojoj oduševljava mudri potez sina, koga su mnoge majke poželjele da odgaje baš takvu djecu:
Spread the love

Sin postavio majku da sjedi za glavnim stolom

Legenda koja kruži društvenim mrežama pokazala je šta je istinska ljubav i odanost djece prema roditeljima, i da “kako siješ, tako ćeš žnjeti”.

Ovo je priča u kojoj oduševljava mudri potez sina, koga su mnoge majke poželjele da odgaje baš takvu djecu:

Na svom vjenčanju je sin postavio majku da sjedi za glavnim stolom. Njegova žena se približila i rekla: “Šta radi ova starica ovdje? Odmah je izbaci s našeg vjenčanja.”

On joj je odgovorio: “Ovo je moja majka.”

Međutim, žena je i dalje insistirala na tome da je njen muž izbaci s vjenčanja. Sin je zatim uzeo mikrofon kako bi ga svi gosti čuli i rekao: “Ko hoće da kupi moju majku? Prodajem je danas, po cjeni koju ponudite, jer se mojoj ženi ne sviđa moja majka.”

Svi gosti su ga iznenađeno gledali i niko nije odgovorio.

Došetao je do majke i rekao: “Niko ne želi moju majku?! Pa, ja je želim!”

Napustio je vjenčanje sa svojom majkom i otišao svojoj kući.

Nakon nekoliko dana je najimućniji čovjek u selu došao pred njegova vrata i rekao: “Čuo sam šta se dogodilo na tvom vjenčanju! Dajem ti dozvolu da oženiš moju kćerku jer ako tako brineš o svojoj majci, sigurno ćeš se tako brinuti i poštovati moju kćer.”

avaz.ba