DR. CERIĆ PORUČIO VUČIĆU: ZLO MOŽE DA SE POJAVI, ALI NAKON GENOCIDA NE MOŽE DA PREŽIVI

Spread the love

Reagovanja da RS-ka ne može opstati bez Srbije

Na izjavu predsjednika Srbije Aleksandar Vučić za televiziju Pink: “RS ne može opstati bez Srbije ali i dodao da ne zna kako bi Srbija preživjela da poslije svega što joj se desilo, ostane i bez Republike Srpske”, kratku reakciju je uputio dr. Mustaf Cerić, predsjednik SBK:

– Veli Vučić ne zna kako bi da poslije svega (genocida) ostane bez genocidom nastalog manjeg bosanskog entiteta?

Eh pa, Vučiću, ja znam kako bi meni bilo! Bilo bi mi lijepo, a tebi bi bilo mušno zato što ne bi mogao više slaviti na dan devetog januara zlo genocida nad Bošnjacima! A ako nastavite ovako ostat ćete sami, jer su vam svi na Balkanu okrenuli leđa osim Bošnjaka koji su prisiljeni da slušaju vaše laži zato što su Bošnjaci muslimani, odnosno heretici koji podliježu inkviziciji!

Vučiću, samo nastavite negirati genocid i brzo će doći vrijeme kad ćete izgubiti to zlo genocida na koje se ponosite kao vaš nacionalni trofej.

Neko pametan je rekao:

“Čega se pametan stidi, budala se ponosi”!- zaključio je dr. Cerić.

Vučić: Ne znam kako bi da poslije svega ostanemo i bez RS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sretan zbog postojanja Republike Srpske (RS) ali i da nikada nije doveo u pitanje integritet BiH.

On je za televiziju Pink ocijenio da RS ne može opstati bez Srbije ali i dodao da ne zna kako bi Srbija preživjela da poslije svega što joj se desilo, ostane i bez Republike Srpske.

“Ne krijem da sam srećan zbog postojanja RS. Ponosan sam na činjenicu da Srbija nikad nije pružala veću pomoć RS. To je naša obaveza, u svakoj od 63 opštine RS gradimo vrtić, školu, dom zdravlja. Srećan sam zbog pečata koji smo tamo dali, zbog odnosa sa ljudima iz RS”, kazao je Vučić i najavio da će uskoro ići u Drvar gdje će otvoriti fabriku koju je kako je rekao, “obećao narodu”.

Ocijenio je da se u Srbiji “malo govori” o programskom dokumentu SDA u kom se kako je naveo, “govori kako da se uklone srpske opštine oko Sarajeva i kako da se de facto ukine RS”.

“Trpim pritiske zbog odnosa sa RS, još više zbog Kosova, ali to je moj posao. Samo tražim da se poštuje Dejton i ono što je zapisano u Ustavu BiH”, kazao je predsjednik Srbije, objavio je portal vijesti.ba