Hrvatski mediji zataškali da je prva novorođena beba u 2020-oj iz romske porodice

Spread the love

Eto kakva je hrvatska politika. FUJ! Zbog čega su zataškali ovu informaciju?

Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi objavio je da je županijska bolnica u Čakovcu, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenice i obmanula javnost o prvorođenom djetetu ove godine u toj županiji.

Tvrdi da su ignorirali romsko dijete koje je prvo rođeno te da su u medijima i na službenoj Facebook stranici župana objavili fotografije župana, roditelja i djeteta rođenog kasnije istog dana.

– Neugodno sam iznenađen viješću da je županijska bolnica u Međimurju, zajedno s predstavnicima Međimurske županije, prikrila činjenicu i obmanula javnost o prvorođenom djetetu u Međimurskoj županiji.

Pitamo se zašto se prikrila informacija o prvorođenom romskom djetetu i zašto je ova obitelj preskočena u tradicionalnim medijskim objavama o prvorođenoj djeci. Bojite li se ksenofobičnih reakcija osoba kojima ne bi ugodno sjela informacijama o prvorođenom romskom djetetu? Ima li u ovakvim i sličnim situacijama elemenata diskriminacije, kršenja ljudskih prava?

Očekujem javnu ispriku odgovornih u što kraćem roku, ali ne očekujem da će situacija u Međimurju u 2020. biti bolja dok se odnos prema Romima ne promijeni i dok ne dobijemo jednak tretman, poštovanje i uvažavanje našeg ljudskog dostojanstva – objavio je na Facebooku.