Rudar iz Breze pravi i prodaje zimske pakete da spasi suprugu

Rudar Paketi Supruga Kako je Mustafa postao prava inspiracija mnogima na društvenim mrežama
Spread the love

Bujrum ovako izgledaju naši zimski paketi!

Nakon što je priča o Mustafi Alajmoviću, rudaru iz Breze koji pravi i prodaje džemove da spasi suprugu, a pritom i hrani gladne prošle godine oduševila bh. javnost, ovaj humanitarac postao je prava inspiracija mnogima na društvenim mrežama.

“Bujrum ovako izgledaju naši zimski paketi. Može se desiti samo da ne bude nekih proizvoda, ali zamijenimo s istim ili boljim. Uz ovo dođe još 10 kg krompira”, napisao je Alajmović na svojoj Facebook stranici Ko nema Neka Uzme Halal Je

Mustafa Alajmović koji se našao u iskušenju borbe protiv bolesti njegove supruge Zehre. U toj borbi svoje proizvode prodaje i na taj način pomaže suprugu koja se bori sa tumorima koji zahtjevaju jako puno novaca.

Kako smo ranije pisali, nezavidna pozicija u kojoj se Mustafa i njegova porodica nalaze često je bila razlog da mnogi ljudi donose pomoć upravo njemu na vrata, ali to nije pokolebalo ovog rudara iz Breze da i on sam pomaže drugima i da udjeljuje onima kojima je pomoć, kao i njemu, potrebna.

“Moja žena Zehra imala je sedam operacija, od dojke, preko vrata, kičme i plećke pa do maternice. Hvala Bogu, sve smo sanirali osim jednog dijela tijela, gdje se trenutno pojavila upala, ali već sam posljednjih dana skupio za troškove nove operacije i ostala plaćanja, kojih ima previše”, kazao nam je tada Mustafa, uz opasku da ipak zahvaljuje Bogu što ima mogućnost pomoći nekome, “pa makar preko tegle džema jer drukčije ne može i to je sve što ima”.

“Htio bih poručiti javnosti da, ako ja već moram biti primjer ili poruka, onda vas molim sve da budete bolji od mene i takmičite se ko će više dobra učiniti”, zaključuje Mustafa razgovor s novinarima portala Radiosarajevo.ba.

Izvor: Svjetlo Dunjaluka