Braćo Srbi, Nema toliko velike srpske zastave, koja može sve da prekrije i sakrije!

Zastava Rs To je tako, sviđalo se to meni i(li) vama ili NE sviđalo.
Spread the love

Sasvim prosto otvoreno, hrabro, jasno i glasno. Svaka čast!

“Republika Srpska je realnost i to moraju prihvatiti i Bošnjaci, Hrvati i međunarodna zajednica. O Republici Srpskoj možemo da mislimo šta hoćemo, možete da je volimo ili mrzimo, da živimo u njoj ili ne živimo, možemo tvrditi da je nastala na genocidu ili zločinu, možemo misliti da je prirodni odgovor Srba na referendum o nezavisnosti BiH iz 1992. godine, ali je nemoguće ukinuti dok to Srbi iz Republike Srpske sami ne odluče.

Insistiranje nekih bošnjačkih političara, NVO aktivista i intelektualaca ili međunarodne zajednice na ukidanju Republike Srpske je potpuno besmisleno i kontraproduktivno jer to danas samo homogenizuje Srbe u Republici Srpskoj i jača njihove separatističke ideje.

I to je tako, sviđalo se to meni ili vama ili ne sviđalo. S druge strane za izjavu Željke Cvijanović, a i drugih srpskih političara, da je „Dan Republike dan svih građana Srpske“ možemo reći da je bezobrazna, bezdušna i potpuna laž. Republika Srpska nikada nije bila društvo svih njenih građana, ona je 1992. trebala da bude država srpskog naroda, a danas je ona entitet siromašnih, apatičnih i paranoičnih Srba i svih ostalih koji su preživjele 90-te ili su se posle rata vratili da žive u njoj.

I to je tako, sviđalo se to meni i(li) vama ili ne sviđalo.

Na predstojećoj svečanosti povodom proslave Dana Republike Srpske 9. januara ni predsjednik Dodik, ni Cvijanović, ni Matija Bećković, ni opozicija, niti bilo ko od uparađenih zvanica neće spomenuti kroz šta su sve prošli neki njeni građani, niti će im se zbog toga izviniti:

• Neće čuti o zločinima koji su se desili u periodu od 1992.do 1995. godine u Prijedoru, Doboju, Tesliću, Kotor Varoši, Brčkom, Bijeljini, Zvorniku, Višegradu i Foči.

• Neće spomenuti 30 000 bošnjačkih i hrvatskih civilnih žrtava koji su pobijeni u ime Republike Srpske

• Neće spomenuti 534 porušene džamije od strane Srba, 65 potpuno porušenih župnih crkava, 53 druge katoličke crkve i 8 samostana.

• Biljanu Plavšić i Momčila Krajišnika neće nazvati ratnim zločincima, a druge osuđene za ratne zločine ili onima kojima se trenutno sudi, haškim sužnjima, mučenicima i herojima.

• Neće spomenuti Srebrenicu sa ili bez genocida.

• Neće obećati pomoć u pronalaženju masovnih grobnica nestalih Bošnjaka i Hrvata.

• Neće obećati obilježavanje svih logora i mjesta stradanja bošnjačkih i hrvatskih civila.

• Nećete odvesti srednjoškolce da obiđu Tomašicu, Korićanske stijene na Vlašiću ili kuću Aljića u Višegradu da im na licu mjesta objasnili kako i zašto se to desilo.

• Neće dozvoliti da se o stradanjima Bošnjaka i Hrvata govori na RTRS-u.

Ništa od toga neće biti rečeno na svečanoj akademiji, iako je i to Republika Srpska. Imajmo na umu braćo Srbi iz Republike Srpske da nema toliko velike srpske zastave koja može sve to da prekrije i sakrije.

srđan puhalo, frontal.ba