Humanitarna organizacija “Dirhem”: Djevojčica Lamija konačno uživa u djetinjstvu

Humanitarna Organizacija Dirhem Najuspješnija akcija ove organizacije... Humanitarna Organizacija Dirhem
Spread the love

Najtoplije se zahvaljujemo našim plemenitim građanima, kojih je u ovoj akciji bilo zaista mnogo u dijaspori

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝je sredinom oktobra 2018 god. uplatila 37.366,36 KM (19.205,77 eura) za liječenje djevojčice Lamije Odobašić.

U martu 2018. god. Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za liječenje petogodišnje Lamije iz Travnika.
U tada objavljenom apelu zdravstvno stanje ove curice je bilo veoma ozbiljno, život djeteta je bio u opasnosti i bilo je neophodno uraditi nekoliko veoma složenih operacija.

Lamija je već tada bila primljena u bolnicu u njemačkom gradu Hiedelbergu, a troškovi operacije i liječenja procjenjivani su na više od 100.000 eura.
Nekoliko puta je odgađan termin operacije, zbog komplikovanosti iste, jer je trebalo da nekoliko doktora specijalista sa različitih medicinskih klinika učestvuje u operaciji, a to je značilo obustavu njihovog redovnog rada i usklađivanje termina.
Lamija je uspješno operisana početkom avgusta 2018. godine i kako nam je javio njen otac Adnen, dobro se oporavlja i možemo reći da sada uživa u sasvim novim djetinjstvu i zdravstvenom stanju.

Akcija koju smo realizirali za liječenje naše Lamije je jedna od najširih i najuspješnjih akcija naše organizacije.
Novac u iznosu od 19.205,77 eura koji smo dobili na naš račun, kao i putem poziva građana na humanitarni broj u mjesecima martu, aprilu i maju 2018. god. uplatili smo direktno na račun Univerzitetske klinike Heidelberg u Njemačkoj.

Također, porodica je uplatila za liječenje oko 25.000 eura od novca koji je njima doniran na račun otvoren u Njemačkoj, tako da je ukupan iznos koji su plemeniti donatori uplatili za liječenje Lamije oko 44.000 eura. U međuvremenu, porodica Lamije je dobila boravišne dokumente u Njemačkoj, tako da će nastavak liječenja, eventualne kontrole i ostalo potrebeno biti pokriveno od strane njemačke države.

Iako nam je otac Lamije javio da su još uvijek dužni oko 20.000 eura za troškove liječenja nastale prije dobijanja boravišne dozvole, Humanitarna organizacija “Dirhem” ovu akciju mora završiti, prvenstveno zbog drugih koji trebaju našu pomoć i čiji apeli čekaju da budu objavljeni.
Najtoplije se zahvaljujemo našim plemenitim građanima, kojih je u ovoj akciji bilo zaista mnogo u dijaspori i u BiH, koji su donirajući svoj novac puno pomogli da se spasi jedan dječiji život.

Zahvalnost dugujumo i našim privednicima, posebno sa područja Travnika i okoline, kao i džematima i udruženjima u inostranstvu i BiH koji su također svojim učešćem pomogli liječenju Lamije.

Svima Vama, dragi donatori, upućujemo riječi neizmjerne zahvalnosti uz molbu Uzvišenom da Vas mnogostruko nagradi.
Lamijin dječiji osmjeh i djetinjstvo u zdravlju, najlješi je podsjetnik na Vašu plemenitost i veliku dobrotu koju drugima dajete.

(dirhem.org)