Kako su “lažne hodže” pod krinkom liječenja iskoristili ženska tijela

Spread the love

Usudila se ispričati javnosti šta joj je lažni ‘hodža’ radio

Pročitala sam vaš tekst o “hodži” iz Austrije (najvjerovatnije da se radi o istom čovjeku koji živi u Grazu) i odlučila da ispričam šta je meni uradio. Kad sam bila mlada djevojka, bolje rečeno djevojčica, imala sam zdravstveni problem za koji se poslije ispostavilo da je medicinske prirode, ali prije toga otac me odveo kod tog hodže u Graz, naravno s dobrom namjerom. Imala sam možda petnaest ili šesnaest godina. Ušli smo u kuću i mislim da je to bila njegova supruga koja nas je odvela u podrum gdje je on sjedio u mračnoj prostoriji, svjetlo je bilo smanjeno. Prvo što sam ugledala bila je mrtvačka srebrena glava na njegovom stolu. Postavljao je neka pitanja meni i mom ocu i na kraju je rekao ocu da izađe vani, a onda je počeo da me ispituje, da li imam momka, i kada sam rekla da nemam, on mi je rekao da ne lažem, na što sam se zaklela da nemam.

Tada je on ustao iza stola, rekao mi da ustanem i kada sam ustala, stavio mi je ruku na stomak ispod bluze. Ja sam ukočeno stajala ne znajući šta radi, a i iz povjerenja prema hodžama mislila sam da je to uredu. Počeo je ruku da diže prema grudima i počeo je i tu da me dira, ja sam i dalje stajala ukočena. Nisam mogla da vrištim niti plačem niti bilo šta. Stisnuo me uz sebe da sam osjetila kako teško diše na mom uhu. Tad nisam znala zašto teško diše. Onda mi je okrenuo glavu i stavio usne na moje…

Teško mi je što moram ovo da ovako ispričam, suze mi liju dok ovo pišem i sva drhtim. Danas imam četrdeset jednu godinu i još uvijek se potresem kada se sjetim.

…i onda sam osjetila njegov jezik u svojim ustima kako je mlatarao njime, da ga Allah kazni, zgrozim se sva… Ja nisam znala šta to radi pošto me prije toga nikad muško nije dodirnulo niti sam znala šta je poljubac niti to sa disanjem šta znači… Dogurao me do vrata i stavio nogu na neku sećiju i previo me preko i nastavio isto da mi radi, pa me u nekom trenutku ispravio i rekao da sad zovem oca. Babo je ušao, dao mu je nešto, čini mi se, i otišli smo. Ja sam do auta i jedno stotinu kilometara do kuce preplakala, nisam mogla riječ da izustim i boljelo me mnogo duševno što me dirao. Babo jadan govorio mi je da se isplačem, da su to reakcije….

Ja i dan-danas ne mogu to da zaboravim i još uvijek se plašim tog čovjeka i iskreno bih voljela da ga neko što prije zaustavi, jer Allah zna kome je i šta je sve radio. Nikad nisam smjela reći to ocu jer sam bila sigurna da ću napraviti mrtvu glavu, niti sam smjela kome ispričati. Uvijek sam mislila da mi niko neće vjerovati jer je on ipak “hodža”…
__________________________

Priča jedne Hrvatice

“Zivim dugo u ljepom braku, imamo po 38 godina i vec 7 godina imamo ja i moj muz jednu veliku zelju, a to je da imamo bebu. Mi smo sve probali: savjeti, cajevi, pa onda ljekovi i umjetno oplodjavanje nekoliko puta, medjutim nista nije uspjelo, a po gledistu medicine sve je u nas oboje u redu. Nakon dugog razmisljanja mi smo se odlucili da posjetimo jednog “hodzu”, za kojeg smo preporuke dobili i bilo nam je receno da je nekoliko parova izljecio, koji su bili u slicnoj situaciji kao mi.

Kad smo krenuli na termin imala sam jak strah i kad smo stigli i upoznali se, malo mi je lakse bilo, a u glavi sam imala samo jedno “hocu da rodim djete” i sve sto kaze mi cemo uraditi. Nakon kratkog razgovora ovaj “hodza” me zamolio da mu pokazem stomak to sam i ucinila potom je nesto zapisivo i dao mi vodu da se idem odmah kupati. Nakon kupanja s tom vodom rekao mi je da obucem mantil samo i dodjem kod njega u sobu ponovo. Onda je mog muza poslao van iz sobe pa mi smo ostali sami. Tada mi je otvorijo mantil poceo sa olovkom da ide preko mog tjela pa onda sa rukama da mi dira prsa i stomak, onda me je dirao po vratu usnama i ljubio me, ja sam se izmicala i odgurkivala ga od sebe, ali sam toliko bila zbunjena, jer to sto mi je radio mi je jako bilo neprijatno i protiv moje volje, ali u mom bunilu i nasoj silnoj zelji za djetetom ja nisam imala snage da se branim ili vristim.

Nakon vise od pola sata je ustao i rekao mi: “Ja ne smijem biti s tobom sam, hajde oblaci se!” Zatim je zovnuo mog muza i njemu na samo reko imaces dvoje djece ali ne sa ovom zenom, jer vi necete ostati skupa. Kad sam se obukla i dosla u sobu on je meni i mom muzu reko: “U vas je sve u redu, samo tvoja zena ima neke strahove i ne zna se opustiti i to je problem zasto nemate djece.” Dao nam je neku vodu sa zapisima da se kupam, ali kad smo dosli kuci ja sam svom muzu ispricala sta je bilo, a on je skoro skrenuo sa pameti, nikad ga nisam vidjela tako ljuta. Bacio je onu vodu i zvao ovog “hodzu”, ali “hodza” mu samo odgovori na to sve: “Da jesam je dirao, sve ima svoje razloge!”

Kod nas je trenutno jako teska situacija, mi ne znamo sta da radimo, psihicki smo totalno zbunjeni. Da li to tako treba da bude, jer ne mogu da shvatim sta mi se to dogodilo! Ovo je bio moj prvi put da odem kod hodze i neznam ceremoniju pregleda (ljecenja Kur’anom,) ali ovo sto sam dozivjela nikako ne moze biti normalno, jer imam traumu poslije svega ovoga.

Zaboravila sam jos napisati da, kada smo zvali ovoga covjeka sto se predstavlja za hodju i da lijeci Kur’anom, da je jos reko mom muzu: “Znam da si ljut i to je ljudski i znam da si prosuo vodu koju sam vam dao, u redu je to, ali vreme ce pokazati zasto sam upotrebio extreman nacin.” On je nas prvo pitao za datum rodjenja i bivse veze i dosta toga iz proslosti. Mi se, inace, nalazimo u Svedskoj, a ovaj “hodza” je oko 50-60 godina star, zivi u Austriji i nama je bio preporucen kao vrlo dobar covjek od mnogih ljudi u Svedskoj, za koje on svako par mjeseci dodje. Ja sam druge vjere (nisam muslimanka) i ne znam kako ide ljecenje Kur’anom, ali sam poslije svega ovoga jako zbunjena.”

Gledajte kod koga idete da se liječite, dobro se raspitajte, upozoravajte druge ljude na ove varalice. Žena ne smije nikada da se osami s onim koji liječi Kur’anom, pa čak ni s onim insanom koji je iskren i koji liječi na ispravan način. Mi smo prije nekoliko mjeseci dobili jedno slično pitanje od jedne sestre iz Bosne, koja je sa svojom majkom otišla kod jednog sličnog zlikovca, koji je poslao majku napolje, a djevojci radio isto što je ovaj bolesnik iz Austrije radio ovoj nemuslimanki. Ima slučajeva gdje su sihirbazi čak seksualno iskorištavali i muškarce. Zato oprez prije nego što odete kod nekog na liječenje.