Kako divna i sretna ljubavna priča. Napravite razliku između ‘majmuna’ i ‘lavova’

Majmuni Lavovi Kako je čovjek svojoj ženi na lijep način pojasnio vrste ljubavi...
Spread the love

Kako divna i sretna ljubavna priča

Žena i muž su otišli u zoološki vrt. Ona je vidjela majmuna kako se igra sa svojom ženkom, pa reče svome mužu: “Kako divna priča sretna ljubavna priča”. Onda su otišli do kaveza lavova. Onda je ona vidjela kako lav mirno sjedi pored svoje ženke, pa reče mužu: “Kakva tragična ljubavna priča, oni su tužni”.

Onda joj on reče da baci praznu bocu prema ženki lava i posmatra šta će on uraditi. Ona baci bocu, a lav se razljuti i zaurla i skoči kako bi zaštitio svoju ženku, ali ga kavez spriječi da dalje prođe.

Onda muž reče ženi da sada baci bocu prema ženki majmuna.

Ona baci, a majmun pobježe pri samom zamahu čak prije nego što je boca doprla do nje. Onda joj muž reče: “Nemojte da te zavarava ono što vidiš kod ljudi. Postoje oni koji obmanjuju svojim lažnim osjećanjima. Postoje osobe koje čuvaju svoja osjećanja u srcima punim ljubavi”.

“Nemoj da te obmane ono što smatraš da je romantično kod pojedinih, to je često varljiva vanjština koji skriva prazno srce, a s druge strane, postoje osobe koje ne pokazuju ništa ali njihovo srce je ispunjeno iskrenom ljubavlju. Danas imamo previše majmuna, a premalo lavova”.

Onaj koji je odvojen ne znači da je odsutan.

Pristojna-ne znači da ne zna šta je moda.

Plemenit-ne znači da prezire imetak.

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba