Pismo jedne svekrve upućeno snahi – Svaka joj je na mjestu, ili ne?

Pismo Upuceno Snahi Sve za sreću mog sina i unuka...
Spread the love

“Vidjela sam mnogo savjeta za svekrve u kojima se govori šta smiju, a šta ne, sve kako snahi ne bi stale na žulj

Trudim se. Ali ako stvarno želiš da se slažemo, evo ti par pravila koje bi ti trebala slijediti, također”, početak je duhovitog pisma jedne svekrve upućenog snahi koje prenosimo u cjelosti.“Ako ne misliš da sam dobrodošla u svakom trenutku onda mi to nemoj ni govoriti pa onda kukati po Facebooku kako ‘stalno visim u tvojoj kući i zabadam nos tamo gdje mu nije mjesto.’ Ako ne misliš ‘uvijek’, onda povuci ručnu prije nego što to kažeš.

Oprosti ako nisam shvatila da moram unaprijed zakazati termin kako bih vidjela unuče. Ako će nas to držati u miru, onda ću to i činiti. Shvatam da je dolazak bez najave nepristojan, ali iz nekog razloga ti mi se nikada ne javljaš na mobitel pa stoga…Javi se na prokleti mobitel! Nisam teleoperator koji ti pokušava uvaliti mobilnu tarifu koju ne trebaš. Majka sam tvoga supruga, nana tvoje djece i najmanje što možeš učiniti je – javiti se na telefon kako bi mi rekla: ‘Oprosti, pune su mi ruke posla i ne mogu sada razgovarati.’Volim unuke, ali nisam 24/7 na raspolaganju. Iako ti tako ne misliš, ali i ja imam svoj život. Ako hoćeš da pripazim djecu, učinit ću to s oduševljenjem. Ali moraš me na vrijeme zamoliti kako bih organizirala svoj raspored.

To je jače od mene, iako se trudim. Samo želim da moj sin i unuci imaju sretan i dobar život. On je tvoj muž, ali još uvijek je i nečiji sin, brat, ujak, nećak i otac. Moraš ga dijeliti, sviđalo se to tebi ili ne. Budi darežljiva u tome, jer ja jesam. Zvuči li ti sve ovo izvedivo? Nadam se da da. Evo, pripazit ću vam djecu preko vikenda da vas dvoje možete imati večer za sebe. Samo obećaj da mu nećeš cijelu večer ogovarati mene. Može?”, završava pismo jedne svekrve upućeno snahi.

dnevno24.com