Razvod roditelja me okrenuo na pogrešan put (Islam me spasio iz duboke depresije)

Spread the love

Iz ogromne zahvalnosti prema ovoj stranici osjećam se dužnom da podijelim svoju priču

Ljubav prema Stvoritelju uvijek je postojala u meni, odgoj u vjerskoj porodici u meni je usadio strahopoštovanje prema svemu što islam prezentuje. Međutim razvodom roditelja, duboko razočarana okrenula sam se društvu koje je bilo na totalno drugom putu.

Blud, alkohol, negativna energija i niske strasti su bile nešto na što sam vremenom oguglala i prihvatila kao sastavni dio života. Nisu to bile ekstremne stvari i nisam nikad u potpunosti izgubila sebe, ali je to bio period života u kojem sam konstantno osjećala nezadovoljstvo. Duboko u sebi sam znala da ta priča nije realan život i sve me to opterećivalo. Bog mi šalje iskušenje u vidu teške depresije. Do prošle godine nisam uopšte rezonirala taj pojam i mislila sam da se to dešava labilnim osobama, da jednostavno meni ne može jer sam znala da se sve dešava uz Božje odobrenje.

Oholost, nezrelost. Spletom nekih okolnosti, neuspjeha popraćenih izdajom dragih ljudi gubim sebe u potpunosti. Nemam energije i par mjeseci provodim u strogoj izolaciji bježeći od ljudi, bojeći se da ne uništim, pogriješim, povrijedim. Bila sam u transu. Taj osjećaj se ne može opisati, stanje bespomoćnosti, negativnih misli, bola, težine, srama zbog života koji sam vodila. Šejtan me bacao dolje usprkos mojoj ogromnoj želji da opet budem normalna. Kroz to bolno iskustvo jedina svjetlost mi je bila ova stranica, predavanja Elvedina Pezića i Safeta Kuduzovića.

Namaz, dova i čišćenje duše i srca od svih negativnih emocija, novi insani, usmjeravanje.. zar postoji bolja ili važnija stvar od te da čovjek pet puta dnevno komunicira s najboljim prijateljem koji može sve? Islam nije samo odricanje od grijeha, islam je poštovanje i ljubav, blagost prema drugima, iskrenost, zahvalnost na svakoj situaciji koja nas snađe. Duša koja halali i gleda sebe i svoj put je sretna duša, slobodna.

Iz ove perspektive sva iskušenja gledam kao dio puta, bila su mi neophodna da odrastem i razumijem dubinu ove prelijepe vjere. Molim dragog Boga da nas sačuva na pravom putu. Dijete ugleda sok i želi da ga popije, majka mu uzme iz ruke. Majka zna da ja to otrov, ali dijete plače, vrišti, ne znajući da je to loše po njega. Isti je odnos Uzvišenog prema svojim stvorenjima. Namaz pet puta dnevno je nešto što nas čuva svih negativnih emocija, pa poravnajte sa svijetom dragi čitatelji, okrenite se najvažnijem. Kur an je zaista divna uputa!

Tekst poslala sestra A. I. za n-um.com