Sedam nebesa, Kursijj i Arš. Ovaj video moraš pogledati

Spread the love

Allahova veličina je iznad našeg uma, ali je opisana.

1,3 miliona planeti Zemlji stane u Sunce, a Sunce je jedna od najmanjih zvijezda, Zamislite kolika je Allahova veličina?

A u Svemiru postoje zvijezde koje su milion puta veće od Sunca, i milioni zvijezda cine jednu galaksiju!

Kada podignemo glavu prema nebu, više nas su zilioni i zilioni i zilioni galaksija. A sve je to PRVO NEBO!!! A udaljenost od 1 do 2 neba je 500 godina, ali kojom brzinom? Samo Allah zna. Pa od 2 do 3 neba je razmak 500 godina tako i sa trećim i četvrtim nebom, i četvrtim i petim, petim i šestim, šestim i sedmim, ali kojom brzinom? Samo Allah zna.

Poslije sedam nebesa :” Njegov Kursijj (Postolje) obuhvata i nebesa i Zemlju” ( Kur an 2:255) Poslije ovog slijedi Njegov Kursijj . Allahov Kursijj u poredjenju sa sedam nebesa i sa Zemljom su nepostojeća, beznačajna!

Uzmite prsten s vašeg prsta i stavite ga u najveću pustinju (Saharu), kakvo je poredjenje prstena sa najvećom pustinjom? Beznačajno. Ništa! Sedam nebesa i Zemlja su taj prsten, a Allahov  Kursijj je pustinja.

Poslije ovog ima Allahov Arš! (Prijestolje), a o tome nam je objasnio nas poslanik Muhammed a.s, da uzmemo prsten i stavimo ga u pustinju, samo je sad prsten Allahov Kursijj, a Allahov Arš je pustinja, šta je prsten prema pustinji? Ništa!

Onda imate meleke koji nose Allahov Arš. Njihove glave dosezu do sedmog neba, a njihova stopala su u najnizoj sedmoj zemlji.

Braćo i sestre onda imate Gospodara Arša i Kursijja!

Allahova veličina je iznad našeg malog uma!

Svjetlo Dunjaluka