Pa nemoguće da se ovo naslućuje: Zbog čega ne smiju rušiti crkvu iz avlije nane Fate: Šta se ispod nje krije?

Spread the love

Nikad neće maknuti crkvu iz nanine avlije!

Jer ispod crkve je masovna grobnica sa kostima pobijenih Bošnjaka! To sam rekao još prije petnaest godina, i uvjek sam to nani Fati napominjao kad god bih je zijaretio na putu za Srebrenicu.

Da nije te grobnice četalji bi već poodavno maknuli tu vampirsku crkvu! Ali ne mogu sebi dopustiti baš toliku bruku i sramotu, pa ih u tome svesrdno pomažu i naše balije! I te takve stvari sa protokom vremena postaju normalne, i žrtva se na njih navikava kao nešto nesporno, i čak zakonski “regulisano” nekakvim presudama bijeljinskih četničkih sudova!??

Dejtonski ustav je veći genocid od genocida! Zbog takvog ustava i društvenog uređenja koje je ozakonilo fašizam i podjele, a sa tendencijom daljnjih sukoba, u našu zemlju ne dolaze investicije, a državu je napustilo milion ipo ljudi, i ta rijeka odlazaka se ne zaustavlja!

Jedan Francuz je napisao knjigu i doktorirao na temu agresije na našu zemlju 1992-1995. U knjizi je detaljno opisao i dokazao za gradove Foču(Aladža džamija), Brčko(Savska džamija) i Prijedor(Čaršijska džamija) sljedeće:
Četnici pobiju što veći broj Bošnjaka bez obzira na spol i uzrast, te ih bace na određenom lokalitetu u masovnu grobnicu!
Onda preko njih istresu smeće sa deponija!

Nakon toga sruše neku od džamija i sav taj građevinski materijal istresu preko te masovne grobnice!
Zatim se u neka gluha doba noći na tom mjestu obavlja nekakav crkveni obred, koji predvode Kačavenda i ostala kleropravoslavna bratija, uz mnoštvo ostalih srpskih vjernika!

I na kraju, ako je mjesto pogodno i adekvatno, onda tu i crkvu podignu!

Autor: Hivzibeg Džumišić