Glumac Gerard Butler donirao novac za izraelsku vojsku. Nedugo poslije toga izgubio svu imovinu u požaru

Spread the love

“Da li razumješ njihovu (palestinsku, op.pri.) bol sada?

U velikom kalifornijskom požaru svoju je imovinu izgubio je i holivudski glumac Gerard Butler. Njegova kuća izgorjela je do temelja, a plamen je progutao i automobil koji je bio parkiran ispred nje.

”Vratio sam se kući u Malibu nakon evakuacije. Srce mi se slama zbog situacije koja se ovdje događa. Inspiriran sam hrabrošću, duhom i žrtvom naših vatrogasaca. Hvala vam!”, napisao je Gerard Butler ispod fotografije na Twitteru.

Ova objava Gerarada Butlera na Twitteru izazvala je brojne negativne komentare. Naime, Gerard Butler je nekoliko dana prije ovog strašnog požara učestvovao na donatorskoj večeri za Izraelske odbrambene snage (IDF). Na toj večeri je skupljeno 60 miliona američkih dolara za izraelsku vojsku.

“Da li razumješ njihovu (palestinsku, op.pri.) bol sada? Nažlost oni nisu bogati kao ti da obnove lahko svoje kuće”, glasio je jedan od komentara.

“Trebao si ostaviti na stranu nešto od onih 60 miliona što si donirao za IDF da uništava palestinske domove. Loša odluka”, poručio je Farez Shehabi.

“Ovo što se tebi dešava ovdje Palestincima se događa svaki dan. Možda će tvoji prijatelji iz IDF-a vratiti što si im dao”, poručio je izvjesni Frenkie glumcu Butleru.

saff.ba