Sara je prva u povijesti, koja će se boriti za titulu Miss Engleske, noseći hidžab (galerija slika):

SaraIftekhar
Spread the love

Je li ovo tradicionalna muslimanska nošnja???

20-godišnja Sara Iftekhar prva je djevojka u povijesti koja će se natjecati za titulu Miss Engleske noseći hidžab, piše Daily Mail.

Studentica prava u julu se na društvenim mrežama pohvalila da je odabrana za jednu od finalistica izbora čija će pobjednica predstavljati zemlju na svjetskom izboru za Miss koji će se održati u Kini.

Sara je dosad bila veoma aktivna na Instagramu gdje je često objavljivala fotografije na kojima nosi tradicionalnu muslimansku odjeću, no nakon što su se britanski mediji zainteresirali za nju, čini se da ga je izbrisala.

– Sudjelovanje na izboru za Miss bilo je toliko nevjerojatno, nisam nikad mislila da će mi se takvo nešto dogoditi. Nevjerojatna mi je čast biti među 50 odabranih djevojaka od njih 22 hiljade prijavljenih. Jedva čekam vidjeti gdje će me ovo putovanje odvesti – stajalo je ispod jedne njezine objave.

Sara svoje sudjelovanje na izboru ljepote koristi i kako bi prikupila novac za humanitarnu akciju Ljepota sa svrhom koja pomaže djeci diljem svijeta, koja žive u nehumanim uvjetima.

– Prijavila sam se na izbor za Miss Engleske da bih pokazala da ljepota nema definiciju, da je svako lijep na svoj način, bez obzira na kilažu, rasu, boju ili oblik – stoji u njenom opisu na stranici GoFundMe.

(Hayat/Foto:Instagram)