Nura Bazdulj – Hubijar: Postila, klanjala… Danas ne posti i ne klanja, a evo šta navodi kao razlog, i koliko omalovažava vjeru…

Spread the love

Nura Bazdulj otvoreno priznaje da je prestala postiti, klanjati i učiti Kur’an.

Postoji jedna skupina ljudi, strastvenih zaljubljenika u prošli život, u doba kada je lažno bratstvo i jedinstvo predstavljano kao najveća vrijednost života.

Posebno je zanimljivo kada ti zaljubljenici u doba lažnog bratstva i jedinstva govore o islamu i vjerovanju današnjih muslimana. Oni nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da muslimani danas mogu slobodno prakticirati islam.

Oni hvale vrijeme kada su muslimani prakticirali islam daleko od očiju javnosti, tamo negdje u skrivenim čoškovima svojih kuća.

Svašta smo mogli čuti, odnosno pročitati na ovu temu, međutim kolumna književnice Nure Bazdulj – Hubijar na portalu “Ba.n1info.com” je nadmašila sve. U spomenutoj kolumni književnica Bazdulj piše kako je život u vremenu bratstva i jedinstva bio toliko dobar da je ona zbog toga bila velika vjernica, da je postila, klanjala, učila Kur’an.

Da bi nam dočarala kako je naš život danas loš, naročito kako su današnji muslimani loši i agresivni, Nura otvoreno priznaje da je prestala postiti, klanjati i učiti Kur’an.

Za svoje grijehe optužuje druge ljude, svoje slabosti pokriva optužbama i kaljanjem časti današnjih muslimana i namće zaključak da su vjera i vjernici najveće zlo današnjeg vremena.

saff