Pročitajte i zapamtite jer ljudi često pitaju koja je dova najbolja za izlaz iz poteškoća, problema, za oprost grijeha….

Spread the love

Jedna od najboljih dova, ako ne i najbolja, jeste ovaj salavat

Jedna od najboljih dova, ako ne i najbolja, jeste salavat i selam na Poslanika, s.a.v.s. Salavat na Poslanika, a.s., je tvoja dova za njega, a to je vrhunac čežnje prema njemu. Kad Allah vidi, koliko si redovan i ustrajan u dovama (salavati) za Poslanika, a.s., nema sumnje, da će na tebe spustiti Svoju milost i tvoju pažnju prema spominjanju Poslanika, a.s., nagraditi.Zato, kad budeš u brigama i problemima, podigni ruke i dovi riječima salavata:”Allahumme salli ala Muhammedin, ve ala Ali Muhammed, kema sallejte ala Ibrahime ve ala Ali Ibrahime, inneke hamidun medžid. Allahumne barik ala Muhammedin, ve ala Ali Muhammed, kema barekte ala Ibrahime, ve ala Ali Ibrahime, inneke hamidun medžid.”Ovo je najbolji salavat i najbolja dova!

Saudin Cokoja
Pročitajte još: Zbog svekrve sam napustila muža i dvoje djece. Jednostavno više nisam mogla podnijeti!

Nevjerovatan preokret u odnosu između svekrve i snahe:
Zbog svekrve sam napustila muža i dvoje djece. Jednostavno više nisam mogla da trpim njene uvrede, teror, zlo koje je mi je činila. Kada majka mora ostaviti dvoje djece znate koja je situacija.
Ali samo nakon 3 mjeseca ta ista svekrva me pozvala i molila da se nađemo. Dugo sam odbijala nisam željela da budem žrtva još neke njene spaćke. Međutim kada se pojavila na kućnom pragu mojih roditelja moral sam je upustiti u kuću. Ne mogu da vjerujem da je žena koja je samo prije par mjeseci bila toliko zla, sada na koljenima ispred mene bila i molila da se vratim. Jednostavno ne može da izdrži sa djecom, da stigne sve što žele od nje, a i moj bivši muž, njen sin se totalno promijenio kako sam ga napustila i često je pijan i zanemaruje sve. Život joj se pretvorio u pakao, kako kaže.
Nakon što se toliko ponizila rekla sam joj da nemam namjeru da se vraćam i da je za taj pakao sam kriva. Zloća mislila da ću se na par njenih suza smilovati i vratiti u pakao, e pa neće da može, mnogo sam ja trpila nju. Mogla je da uživa u starosti, a sada neka hranbi i svog sina i svoje unuke kako zna i umije.
Objavio/la Seldin Tursunovic

svjetlo-dunjaluka