Moja je dužnost i čast da služim hadžijama i za to mi ne trebaju nikakvi pokloni

Spread the love

Svaka čast. Ovo je prava osobina vjernika!

Ministar unutrašnjih poslova Saudijske Arabije, princ Abdul Aziz bin Saud bin Nayef, telefonom je razgovarao sa polaznikom vojne akademije, Madžidom bin Nadirom, koji je odbio novčani poklon koji mu je ponudila jedna hadžinica, želeći mu time zahvaliti na izvanrednoj brizi i pomoći hadžijama u toku izvršavanja hadžskih obreda.

Ministar se zahvalio vojniku na iskrenosti i predanosti u radu, a uz automobil mu je dodijelio i novčanu nagradu od 100.000 saudijskijh rijala. Osim toga, obećao je da će mu, nakon što diplomira i završi vojnu obuku, obezbjediti posao i službovanje u u gradu u kojem želi.

Polaznik vojne akademije, Madžid bin Nadir el-Abdul Aziz, odbio je novac koji mu je ponuđen kao poklon u toku hadžskih obreda na Mini, govoreći: ”Ovo je moja dužnost i ne želim primiti novac ni od jednog hodočasnika.”

Unatoč upornosti hadžinice da mu dadne novac, Madžid je ostao dosljedan sve dok nije ubjedio hadžinicu da nema potrebe da poklanja novac onima koji su u službi hadžija u toku obavljanja hadža.

Sa svoje strane, Fahd Muhamed Al-Rouqi, potpredsjednik Općinskog vijeća u svetoj prijestolnici, uručio je Madžidu komad zemlje u pokrajini Taif, rekavši: ”To je najmanje što možemo učiniti za našeg heroja.”

Saff.ba