Jedva suzdržao suze zbog pisma Izete iz Amerike. „Drago mi je što nisi zaboravio Srebrenicu!“

FikretHodzic Sretna što Fikreta poznaje bar preko malih ekrana
Spread the love

Da postoji posebna veza između višemilionske publike i prekrasnih voditelja Hayat TV-a, uvjerili smo se više puta. I ovo pismo, koje je pred vama, dovoljno govori o ljubavi naših vjernih gledatelja, njihovih želja da, iako su daleko, budu srcem bliži BiH.

Na našu adresu svakodnevno stižu pisma iz svih dijelova svijeta. Jedno od njih napisala je Izeta Prozorac. Ova 81-godišnjakinja redovno prati program Hayat TV-a, a Fikret Hodižić je njeno, kako piše, omiljeno TV lice. Nije zaboravila ni prelijepu Anu Bavrku koju zajedno s Fikretom gledamo petkom i u emisiji ZMBT.

Ona u pismu navodi kako je sretna što Fikreta poznaje bar preko malih ekrana, ali da njenoj sreći ne bi bilo kraja kada bi ga i lično upoznala.

Čitajući njeno pismo Fikret je zamalo zaplakao… Jedva je suzdržao suze…

– Dragi Fikrete,

Zovem se Izeta Prozorac. Rođena sam u Derventi, BiH. Već 23 godine zbog nesretnog rata u našoj dragoj BiH živim u Americi. Već dugo želim da ti se javim i da ti kažem koliko mi je drago što sam te upoznala preko Hayat TV-a. Ponosna sam na tebe, naše bosansko dijete koje je poslije svega uspjelo u životu. Teška sudbina zadesila je sve nas od 1992. godine, raselila nas po bijelom, tuđem svijetu. Izgubili smo naše najdraže i još ih tražimo. Hvala dragom Bogu ti imaš majku i brata, suprugu i kćerku. Neka su ti živi i zdravi.

Ja imam sina u Evropi, kćerku i njenog sina s porodicom koji su ovdje. Drago mi je što nisi zaboravio Srebrenicu. To je živa rana svih Bosanaca. Želim ti sreću u biznisu koji si tamo pokrenuo. Sreću i u radu na Hayat TV, također i onoj lijepoj voditeljki Ani. Toliko od mene. Možda se nekad sretnemo ovdje ili u Bosni – napisala je Izeta.

(Amir Saletović/Hayat/Foto: Hayat)